În perioada 5 – 12.11.2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni de control la spaţii cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/ spectacole şi centre comerciale din judeţ.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a executat un număr de 21 de acţiuni inopinate în localităţile Piteşti, Câmpulung, Moşoaia, Bradu şi Lunca Corbului.

În cadrul acestor activităţi, specialiştii în prevenire au depistat 56 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, fiind aplicate 29 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 avertismente şi 21 amenzi în valoare de 631.000 lei.

Principalele nereguli identificate în teren au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis (de exemplu, lumânări) şi a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglementarea fumatului.

Totodată, cu prilejul controalelor executate au fost depistate şi două încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, situaţie care a generat aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice şi de agrement (un restaurant şi un club  din municipiul Piteşti).

Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş va continua şi în perioada următoare acţiunile de control atât la spaţiile cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole şi centre comerciale, cât şi la celelalte obiective planificate (operatori economici cu diferite domenii de activitate şi instituţii) din întreg judeţul.

Comments

comments