După furtuni, vine canicula! Cum va fi vremea în următoarele zile

După furtunile şi vijeliile care au făcut prăpăd în sudul ţării, vin zile călduroase! De azi se vor înregistra valori de 30-31 de grade Celsius în mare parte din ţară.

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă că în primele zile din prima lună de vară vor fi 33, posibil chiar 34 de grade Celsius, în zonele de câmpie.”Este posibil să consemnăm deja în primele zile un disconfort relativ ridicat, având în vedere şi faptul că valori de temperaturi ridicate, asociate cu gradul mare de umezeală în atmosferă, vor determina această stare de disconfort termic”, a spus Elena Mateescu, luni seară, la Antena 3.
„Căldura vine la pachet şi cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Chiar şi mâine contăm pe fenomene de instabilitate atmosferică în zonele montane, submontane, dar şi în partea de centru şi est a ţării. Consemnăm cantităţi de precipitaţii de 15-25 de l/mp, izolat căderi de grindină”.
Potrivit directorului ANM, în zilele cele mai călduroase din a doua parte a acestei săptămâni, pe parcursul serilor, căldura acumulată poate să determine şi averse torenţiale, căderi de grindină şi vijelii.”Nu excludem ca în următoarele trei luni fenomenele meteorologice să fie dintre cele mai extreme”, a mai spus Elena Mateescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.