După ce a fost felicitat de preşedintele SUA, tânărul pilot argeşean Petruţ Ghiţă a fost decorat de ministrul Apărării Naționale

După ce a fost felicitat de preşedintele SUA, tânărul pilot argeşean Petruţ Ghiţă a fost decorat de ministrul Apărării Naționale. Tânărul din Pitești a primit astăzi brevetul și gradul de sublocotenent în cadrul unei ceremonii. ”A fost o onoare să le înmânez astăzi, brevetul de ofițer și gradele de sublocotenent lui Ovidiu-Gabriel Baciu-Ureche, absolvent al Academiei West Point a Forțelor Terestre ale SUA și lui Petruț Ghiță, absolvent al Academiei Forțelor Aeriene ale SUA, pe care i-am văzut recent, la ceremonia de absolvire de la Colorado Springs, înmânând președintelui Statelor Unite un ecuson cu drapelul României.

Sunt doi tineri ofițeri în care ne punem mari speranțe. Până în prezent, 28 de ofițeri români au absolvit programele de studii de licență ale academiilor categoriilor de forțe din SUA, contribuind semnificativ, prin cunoștințele teoretice și practice acumulate, la o mai bună interoperabilitate între cele două armate aliate și partenere, astfel încât standardele și procedurile specifice să fie în permanență testate și verificate la nivelul celor trei categorii de forțe ale armatei. Le urez succes maxim celor doi proaspăt absolvenți și la cât mai multe împliniri în cariera militară ce începe astăzi!”, a declarat ministrul Gabriel Leș, ministrul Apărării Naționale.

Tânărul este din Piteşti, a absolvit Colegiul Naţional I. C. Brătianu şi a urmat apoi cursurile Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov. Ultimii 4 ani i-a petrecut la studii în SUA, fiind cadet la United States Air Force Academy. Este pilot de avion, paraşutist şi pasionat de munte.

Citește și Tânărul pilot argeşean Petruţ Ghiţă, felicitat de preşedintele SUA, Donald Trump. El a absolvit Air Force Academy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here