După CAS, probleme şi la Pensii din cauza şomajului tehnic. Perioada cotizată nu e recunoscută de sistem

După Casa de Asigurări de Sănătate, au apărut probleme şi la Casa de Pensii pentru contribuabilii care au fost în în şomaj tehnic.

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că sistemul informatic nu avea prevăzută această situație pentru a fi înregistrată, dar că problema se va rezolva probabil până vineri. “Nu e o urgență absolută la nivelul Casei de Pensii această implementare a șomajului tehnic, se adresează viitorilor beneficiari ai sistemului public de pensii, adică viitoarelor persoane care îndeplini condițiile de pensie. Deci nu e acum o urgență absolută, nu avem persoane care să solicite pensie cu valorificarea șomajului tehnic. Am intervenit la firma care asigură mentenanța colectivă și evolutivă a aplicației informatice privind calculul dosarelor de pensii, astfel încât, la finalul săptămânii, să avem o soluție tehnică privind implementarea și a acestei opțiuni a șomajului tehnic în programul de calcul al pensiilor.

Este vorba de o aplicație. Soluția tehnică o așteptăm miercuri, joi să începem să facem testele la casele de pensii. Dacă nu sunt erori în testări, vineri am putea avea soluția implementată“, a explicat președintele Casei Naționale de Pensii.

În urmă cu două săptămâni, românii aflați în șomaj tehnic s-au trezit neasigurați la Sănătate din cauza unui formular al Finanţelor.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI