După 14 ani de pauză, România a câștigat din nou o medalie la Mondialele de atletism

După 14 ani de așteptare, România cucerește din nou medalie la Mondiale! Alina Rotaru-Kottmann a obținut duminică, 20 august 2023, medalia de bronz în proba de săritură în lungime la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta.

Alina Rotaru-Kottmann, legitimată la CSA Steaua, a reușit cea mai mare performanță din carieră. Românca și-a adjudecat bronzul mondial cu o reușită din ultima încercare care a măsurat 6,88 metri.

Aurul a fost câştigat de sârboaica Ivana Vuleta, cu 7,14 metri, iar argintul i-a revenit americancei Tara Davis-Woodhall, cu 6,91 metri.

Alina Rotaru-Kottmann era deja calificată pentru JO de la Paris din 2024, după ce a obținut baremul la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, de luna aceasta.

Anișoara Cușmir, actuala președintă a Federației Române de Atletism, a cucerit prima edalie pentru România la săritura în lungime, la ediția inaugurală, Helsinki 1983. Românca a sărit atunci 7,15 metri și a cucerit argintul.

Și Andrea Miklos s-a calificat duminică, în semifinalele probei de 400 m cu al 19-lea timp din serii, 51 sec 24/100. Semifinalele vor avea loc luni seara.

România participă cu 16 sportivi, nouă la feminin şi şapte la masculin, la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta ce se desfășoară în perioada 19-29 august 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.