Azi, vineri, este ultim azi de campanie electorală pentru scrutinul de duminică. Orice activitate de promovare trebuie să înceteze sâmbătă, la ora 7,00.

Anul acesta primarii vor fi aleși într-un singur tur, adică va fi desemnat câştigător candidatul care obţine duminică cele mai multe voturi.

 

 

Pentru prima dată la aceste alegeri, Autoritatea Electoral Permanentă (AEP) va folosi un soft special pentru a evita orice suspiciune de fraudă. Toate secțiile de votare vor fi informatizate cu ajutorul unui soft special, creat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, care va fi instalat pe o tabletă și care va scana buletinul sau cartea de identitate a alegătorului. Așa va exista garanția că fiecare persoană votează o singură dată.

 

 

De asemenea, AEP va pune la dispoziția românilor date în timp real cu privire la prezența la vot în toate secțiile de votare din România.

 

 

Secțiile de votare se vor deschide duminică la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00. Atenție! Nu puteți vota decât în secția de votare în care sunteți arondați în funcție de reședința dumneavoastră sau de circumscripția din care faceți parte. De asemenea, la vot trebuie să vă prezentați fie cu buletinul sau actul de identitate fie cu pașaportul.

 

 

În cabina de vot trebuie să intrați singur și duminică nu aveți voie să indicați unui alt alegător pe cine să voteze.

 

 

Fiecare alegător va primi, duminică, trei buletine de vot, deoarece ne alegem primarii, consilierii locali și consilierii județeni. O altă noutate a acestor alegeri este că președinții de Consilii Județene vor fi aleși indirect din rândul consilierilor județeni nu uninominal, direct ca la scrutinele anterioare.

 

 

 

Comments

comments