Week-end de foc pentru PSD, după ce Gabriela Firea, primar general al Bucureştiului şi om de bază al partidului, i-a atacat atât pe Carmen Dan, ministrul de interne, cerându-i demisia, cât şi pe Liviu Dragnea – preşedintele partidului. Deşi cererile sale, supuse la vot, nu au obţinut nici un fel de susţinere, la ieşirea de la discuţii, în faţa presei, Firea a făcut şi alte declaraţii belicoase la adresa celor doi, pe care i-a acuzat că au complotat împotriva sa.

Gabriela Firea a explicat, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, de ce a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Am vorbit ieri cu doamna comisar Corina Crețu, care mi-a povestit o discuție în care comisarii europeni și-au exprimat îngrijorarea față de evenimentele politice din România, mai ales față ce s-a întâmplat pe 10 august. Mi-a dat voie să transmit în CEx aceste îngrijorări și că este posibil ca pe 18 septembrie, în discursul său, Juncker să facă referire și la situația din România, o situația deloc confortabilă pentru țara noastră. În acest context, ca primar general am subliniat faptul că pentru ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, o parte din vină o poartă și coordonatorul MAI, care a încercat să paseze răspunderea pe prefectul Capitalei, incriminându-mă pe mine, pentru că a lucrat cu mine. Am zis că nu este corect ca țara să sufere din cauza erorilor de coordonare ale doamnei ministru”, a explicat Gabriela Firea.

Ea a mai susţinut că a fost sunată apoi de mai mulţi colegi care i-au spus că are dreptate. Se pare însă că nu toţi sunt de acord cu domnia sa!

Ion Dumitru, primarul din Albota a scris azi dimineaţă pe Facebook o notiţă nu foarte măgulitoare pentru primăriţa capitalei, semnându-se „Cu respect, un coleg cu capul pe umeri!”. Cu alte cuvinte, doamna Firea nu prea ar fi…

„Îmi propusesem sa nu mai comentez dar nu pot sa rezist tentației! In urma cu zece ani, la un congres al PSD, domnul Pandele a încercat un puci….care nu a reusit. Microbul puciurilor se pare ca s-a transmis și celor apropiați. Daca ar fi sa punem pe hârtie, doamna Firea, ce am realizat și nu ceea ce promitem, in Capitala stam foarte prost! Înainte de a ataca colegii dumneavoastră, puneți-va in locul lor și spuneti-ne cum ați fi rezolvat problema sau puneți-l pe domnul Pandele in locul unui jandarm din primele rânduri. Cred ca pentru dumneavoastră este începutul sfârșitului! Legat de candidatura independentă, nu intrați in turul doi! Cetățenii Bucureștiului au nevoie de fapte, nu de vorbe! Cu respect, un coleg cu capul pe umeri!” a scris Ducele de Albota pe Facebook.

Comments

comments