DTO Rally Team revine pe asfalt cu moralul ridicat. Urmează Raliul Perla Harghitei

362 views

DTO Rally Team revine pe asfalt cu moralul ridicat. Urmează Raliul Perla Harghitei

Caravana Campionatului Național de Raliuri 2019 a purtat echipajele în lunile mai și iunie pe probele speciale de asfalt ale Raliului Argeșului și apoi pe macadamul din județele Arad și Bacău, ultima cursă aducând prima dublă-victorie a sezonului pentru DTO Rally Team. Echipa argeșeană s-a impus în clasamentul echipelor și cel general la Raliul Moldovei, iar acum se pregătește intens de o mult așteptată revenire pe asfalt, la Raliul Perla Harghitei.

Competiția care are comandamentul în Odorheiu Secuiesc este recunoscută pentru probele speciale tehnice și de viteză, care sunt printre cele mai apreciate de către fani și concurenți, în special ”Lueta”, o probă de referință în Campionatul Național de Raliuri. Concursul debutează cu recunoașterile traseului, ca mai apoi echipajele DTO Rally Team să fie prezentate fanilor locali în cadrul startului festiv de joi seara. După testele oficiale ale cursei, care au loc vineri dimineață, concurenții vor porni pe 12 probe speciale care vor testa, din nou, limitele mașinilor de concurs, a relației pilot-copilot, dar și cele fizice și psihice.

După ce la Raliul Moldovei DTO Rally Team a obținut cele mai bune rezultate ale sezonului 2019 până în acest moment și Citroen-ul C3 R5 cu care Vali Porcișteanu și Dan Dobre au ”alergat” s-a impus categoric în clasamentul general, Raliul Perla Harghitei reprezintă o nouă provocare pentru echipă de a obține o serie de rezultate la fel de bune. Cele cinci echipaje din componența grupării pornesc pe asfaltul din județul Harghita cu un singur obiectiv – victoria în clasamentele în care punctează. Piloții, copiloții și mașinile de concurs sunt pregătite de o nouă luptă cu cronometrul, atmosfera fiind una excelentă înaintea startului.

Vali Porcișteanu și Dan Dobre pornesc în a patra etapă a sezonului 2019 din postura de lideri în clasamentul general provizoriu, având ca obiectiv un rezultat cât mai bun pe probele speciale de asfalt, care sa-i mențină pe cea mai înaltă treaptă. ”Raliul este identic cu edițiile precedente, doar shakedown-ul fiind în sens invers. Am auzit, de asemenea, că a apărut o nouă șicană pe ”Bucin”, probă care mi s-a parut în fiecare an foarte rapidă, periculoasă pe alocuri, care parcă nu se potrivește cu configurația celorlalte trasee de concurs.” a spus Vali la începutul recunoașterilor.

Citroen-ul C3 R5 va fi și la Raliul Perla Harghitei atuul perfect al echipajului format din Vali și Dan, mașina agilă fiind ideală pentru drumurile tehnice din județul Harghita. ”Sunt multe mașini R5 la start, astfel încât ne așteptăm la o luptă strânsă. Suntem lideri în clasamentul general înaintea cursei, știm că Citroen-ul C3 R5 ne poate ajuta să ne menținem locul și vom lupta pentru acest obiectiv. În prima zi ne propunem un ritm constant, iar la superspecială vrem un timp bun și să facem spectacol pentru fanii prezenți în centrul orașului. În ziua secundă vom crește viteza, probele tehnice fiind pe placul nostru și al mașinii. Cel mai important este să terminăm cursa cu cât mai multe puncte și sper ca toți colegii din echipă să termine cu bine și să reușim un nou rezultat excelent pentru DTO Rally Team.” a încheiat Vali Porcișteanu înaintea startului în Raliul Perla Harghitei.

Comments

comments