În județul Argeș, pentru sezonul epidemic 2019 – 2020, necesarul de vaccin antigripal este de 64.753 de doze, precizează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș. Dozele fac parte din campania de vaccinare antigripală gratuită și le sunt dedicate celor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice (în special respiratorii, cardiovasculare și boli metabolice), copii și bătrâni instituționalizați, gravide și personal medical.

Din cele a 64.753 de doze de vaccin antigripal, în luna septembrie, în Argeș au fost repartizate 1.530 de doze, acestea fiind distribuite către unitățile medicale din județ, pentru vaccinarea personalului medical. A doua tranșă de 15.320 de doze va ajunge la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș în această săptămână. Dozele vor fi distribuite către unitățile de asistență medico-socială din județ pentru vaccinarea bătrânilor și copiilor instituționalizați și către medicii de familie din județ.

În contextul în care în sezonul trecut la nivelul județului Argeș au fost înregistrate 144 de cazuri de gripă și 5 decese în rândul persoanelor nevaccinate, reprezentanții DSP Argeș reamintesc populației că vaccinare antigripală este metoda cea mai eficientă de prevenire a îmbolnăvirilor.

Comments

comments