DSP Argeş: Muncitorii de la Brădet să intre în fabrică doar cu avizul medicului

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat, miercuri, 16 martie, că muncitorii de la Brădet ar trebui să intre în fabrică doar cu avizul medicului.

„Din cele 19 probe de coproculturi, şapte au ieşit pozitive pentru cel puţin unul dintre tipurile de E.coli patogen, dar dintre acestea numai trei prezintă verotoxina 1 sau verotoxina 2. În data de 29, după de s-a dat pe sistemul de alertă rapid, o echipă a DSP Argeş s-a deplasat la firma Brădet unde a lăsat coprocultoare pentru toţi angajaţii, iar în dimineaţa următoare patronul firmei a adus la Direcţie coprocultoarele pentru a se face analiza de coprocultură. Acestea au fost trimise la Cantacuzino şi s-au primit rezultatele pe care vi le-am spus”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru.

Conform directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, angajaţii la care s-a confirmat prezenţa bacteriei E.Coli patogen sunt purtători sănătoşi, pentru că niciunul nu a prezentat semne de boală.

„Ei trebuie să respecte cu stricteţe regulile de igienă. Firma Brădet nu funcţionează. Angajaţilor li s-a recomandat de către medicul lor de medicina muncii ca intrarea în fabrica de produse lactate să se facă numai cu avizul medicului. Dacă nu sunt păstrate regulile de igienă, reprezintă un pericol”, a precizat Sorina Honţaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here