DSP Argeș. Începe vaccinarea cu doza a treia

0
146

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș transmite că din 28 septembrie va începe administrarea celei de-a a treia doze de vaccin împotriva maladiei COVID-19, dată fiind evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției cetățenilor împotriva acestei boli, vaccinarea reprezentând soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19.

Se recomandă administrarea celei de-a treia doze pentru:
– persoanele cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe: persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoane din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevazute în strategia națională de vaccinare;
-persoanele cu risc mare de expunere: personal medico-social și personal din învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Pentru persoanele imunizate cu vaccin Johnson&Johnson nu este necesară la acest moment administrarea dozei de rapel, având în vedere că în România imunizarea cu acest vaccin a început la data de 4 mai 2021.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, vaccinarea se va realiza cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here