Hepatitele, indiferent de tipul lor, înregistrează o creştere semnificativă resimţită mai ales în ultimii ani, de la care nu face excepeţie nici judeţul Argeş. Cea mai periculoasa formă este hepatita C, cea care provoacă şi cele mai multe decese. În judeţul Argeş, în ultimul timp s-au înregistrat două noi cazuri de hepatita C.

Deşi virusul hepatic C este cel periculos, doctorul Eliza Lupu ( DSP Argeş), avertizează că nici celelalte forme A, B, D, E,G nu trebuie neglijate.

Astfel, hepatita virală A este uşor de contactat, întrucât aceasta se răspândeşte repede, de multe ori chiar prin apă. Conform unei statistici a Direcţiei de Săntate Publică Argeş, în ultima perioadă, în judeţul nostru, s-au înregistrat 10 noi cazuri de tip A.

De asemenea şi cazurile de hepatită B au crescut în ultima perioadă.În Argeş au fost înregistarte încă 6 noi cazuri de îmbolnăvire. Asemănător virusului hepatic B, mai sunt şi formele de tip D, E, G. Acestea se transmit cu precădere prin sânge, dar şi de la mamă la făt. DSP Argeş sfătuieşte populaţia să acorde o importanţă deosebită igenei, să folosească protecţie în cazul contactului sexual iar pentru părinţi să-şi vaccineze copiii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI