DSP Argeş a sancţionat personalul din bucătărie în urma toxiinfecţiei alimentare de la Grădiniţa nr. 14 din Piteşti

Săptămâna trecută, cinci copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 14 din Piteşti au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase Copii a Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş. Copiii prezentau vărsături şi crampe abdominale, existând suspiciunea de toxiinfecţie alimentară. Imediat dupa incident DSP Argeş si DSVSA Argeş au declansat o ancheta şi au fost prelevate probe din alimentele preparate in blocul alimentar din incinta gradinitei, care au fost consumate la micul dejun si pranz de copii, precum si probe de sanitatie din blocul alimentar. In urma analizelor de laborator, DSVSA a confirmat ca alimentele cosumate de copii (unt, branza de vaci, cascaval, oua) erau corespunzatoare din punct de vedere microbiologic.
In schimb, din analizele probelor prelevate de DSP Argeş, au rezultat depasiri ale parametrilor la numarul total de germeni pe suprafata de lucru din bucatarie (masa de inox si blatul de portionare), iar din punct de vedere microbiologic depasiri ale enterobacteriaceelor in preparatul culinar “unt cu branza si cascaval” servit cu mamaliga la masa de pranz.
In aceste conditii, rezulta ca nu s-au efectuat corespunzator operatiunile de spalare si dezinfectie a suprafetelor de lucru, a veselei si a ustensilelor din blocul alimentar.
DSP Argeş a sanctionat personalul din bucatarie cu amenda in valoare de 1000 lei, iar celor trei bucatarese li s-a impus masura prezentarii la DSP Argeş in vederea realizarii unui examen coprobacteriologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here