DraculaFest – Ediţia a VII-a începe vineri, 14 august. Istorie, tradiţie, muzică, sport şi drumeţii. Programul complet al manifestărilor

Vineri, 14 august 2015

10.00  – Amplasarea taberei de corturi. Ţinând cont de sărbătoarea de Sfânta Maria, în zona recunoscută pentru amplasarea corturilor (pe partea stângă cum se urcă spre Vidraru) sunt invitaţi amatorii de camping. Ei vor fi îndrumaţi spre porţiunea special trasată în acest sens, locul de campare, unde îşi pot petrece finalul de săptămână în zona unde se va organiza a şasea ediţie a festivalului DraculaFest.

10.00 – 16.00 – Ziua Porţilor Deschise – Instituţiile publice din Arefu vor avea un program cu preponderenţă axat pe prezentarea activităţii şi sprijin în folosul comunităţii locale.

21.00 – În aşteptarea lui Vodă. La lăsatul serii, se pune în funcţiune iluminatul artificial al cetăţii şi la baza muntelui se aprind şapte focuri de tabără care simbolizează cele şapte familii de moşneni arefeni care l-au ajutat pe Vlad Drăculea în momente de cumpănă.

Sâmbătă, 15 august 2015

10.00 – Vizite. Incursiune la principalele puncte de atracţie ale zonei (Barajul Vidraru, Cetatea lui Vlad Ţepeş, punctele de prezentare a tradiţiilor, Transfăgărăşanul, etc.)

10.00 – Petrecere. Manifestari câmpenesti şi degustări de produse tradiţionale, în acelaşi timp cu expoziţia de obiecte cu chipul lui Vlad Ţepeş.

Duminică, 16 august 2015

12.00 – DraculaBike, concurs de ciclism montan, a şasea ediţie. Competiţia se desfăşoară la 3 kilometri distanţă de Barajul Vidraru, pe firul spre Cabana Cumpăna. Startul se dă din punctul Călugăriţa, de unde se vor parcurge 9 kilometri până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, urmează validare şi retur (traseul este de nivel mediu, distanța totală fiind de 18 km, la o altitudine cumulată de 390 metri).

Înscrierea se va face pe baza unei fișe prin care concurentul se angajează să participe pe proprie răspundere. Înscrierile se pot face la tel. 0248/224.488 sau e-mail salvamontarges@yahoo.com, ori la start, în ziua concursului, până la ora 11:30.

Categoriile de vârstă vor fi: până la 14 ani, 15-24 ani, 25-40 ani, peste 40 ani, separat masculin şi feminin. Portul căștii va fi obligatoriu, minorii vor avea acordul părinţilor scris, ori părinții vor fi prezenți la start pentru a semna cererea de participare la concurs.

Nu se va percepe taxa de participare. Startul se va da la ora 12.00.  Coordonatele locului de start: N 45 22.395 ; E 24 37.011’.

19.00 – Spectacol în „Cuibul vulturului alb”. Reprezentaţie între zidurile Cetăţii Poienari, cu scopul de promovare a locului pe care voievodul Vlad Ţepeş l-a construit în vârf de munte. Se organizează ţinând cont de statutul istoric al cetăţii considerate refugiu al domitorului Vlad Ţepeş. Participă maxim 120 de persoane (rezervare telefonică 0348.444.333). Se amenajează în aşa fel încât invitaţii să poată participa interactiv la spectacol.

Activităţi:

–  Înmânarea bocceluţelor cu merinde şi apă – la baza treptelor care duc spre cetate;

–  Ședinţă foto, cu personajele costumate, inclusiv cu Vlad Ţepeş, la eşafod;

–  “Arlecchino & friends” – piesa de teatru a trupei AD-HOC;

–  Legende arefene – evoluţie a artiştilor locali conduşi de profesorul Cezar Bădescu, cel care va sustine si un expozeu cu specific local;

–  Lansare de carte – “Cetarea Poienari. Cetatea lui Vlad Tepes”, autori Radu Stefan Vergatti, Cristina Narcisa Vergatti, Cornel Popescu;

–  Recital Maria și Andrei Păunescu;

–  „Dansul focului”, moment simbolic pentru a reliefa modalitatea prin care Tepeș Voda a scăpat țara de hoți și cerșetori;

–  Cântece de munte, cu Ion Mircea Bogdan.

ORGANIZATORI: Consiliul Judeţean Argeş, Muzeul Judeţean Argeş, Serviciul Public Salvamont Argeş, Teatrul Alexandru Davila Piteşti, Primăria Comunei Arefu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here