Acasă Sănătate Dr. Mihail Pautov avertizează: „Omicron se multiplică în faringe, masca nu mai...

Dr. Mihail Pautov avertizează: „Omicron se multiplică în faringe, masca nu mai ajută mult”. Esențială este vaccinarea! 

0
252
Dr. Mihail Pautov avertizează: „Omicron se multiplică în faringe, masca nu mai ajută mult”. Esențială este vaccinarea! Dr. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic, cunoscut pentru felul în care explică chestiuni medicale pe înțelesul tuturor, pe conturile sale de pe rețelele de socializare, a prezentat și cum acționează noua variantă Omicron.
El spune că noua variantă generată de COVID-19 este extrem de contagioasă și are un grad de multiplicare diferit. Se multiplică în faringe, iar masca de protecție nu mai ajută mult. Medicul mai explică și faptul că, în aceste condiții, prevenția poate fi făcută doar prin
vaccinare, însă este important în continuare să purtăm mască de protecție.
„Este dovedit științific că virusul Omicron se multiplică în faringe și pe căile respiratorii superioare. Cu alte cuvinte, pe ”țeava” asta care dă aerul afară din plămâni. De fiecare dată când rostim un cuvânt într-o cameră și suntem infectați, vom umple camera de virus. Iar masca nu ne mai ajută la fel de mult precum ne ajuta în trecut. Asta înseamnă că la fiecare expirare vei elibera foarte mulți aerosoli care vor trece chiar și de mască și vei infecta foarte mulți alți oameni, în comparație cu variantele vechi, care se multiplicau mai mult în plămâni și le era greu să iasă prin aerosoli din plămâni, pentru că distanța era mai lungă”, mai spune medicul.

Vaccinarea cu cele două doze este esențială, spune medicul specialist. Acesta îi sfătuiește pe români să nu se mai gândească la doza de rapel – booster. Vaccinarea cu cele două doze este esențială în prevenția spitalizărilor și a deceselor.„Iar cei vaccinați chiar și cu două doze nu vă mai gândiți la booster. Că vă faceți sau nu vă faceți booster este fix alegerea voastră. Dar vaccinarea cu cele două doze este esențială în prevenția spitalizărilor și a deceselor”, conchide medicul Mihail Pautov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

universulargesean.ro