Două păduri virgine din România, propuse ca situri naturale UNESCO

0
729

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a propus pentru includerea in lista Patrimoniului Mondial Natural al UNESCO doua paduri din fondul forestier de stat, aflate pe raza Parcului National Cozia. Cele doua paduri au impreuna o suprafata de 3.389 de hectare.

Padurea Cozia are o suprafata de 2.286 de hectare, iar padurea Lotrisor 1.103 hectare, amandoua fiind paduri seculare, virgine sau cvasivirgine de fag si amestecuri de fag si foioase. Cele doua paduri sunt integrate deja in zona de protectie integrala de aproape 8.500 de hectare a Parcului National Cozia, administrat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, interventia umana in aceasta zona fiind strict interzisa. Celor doua paduri, care cuprind exemplare cu o inaltime de peste 50 de metri si diametrul de 2 metri, au evoluat de-a lungul timpului fara interventia umana.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a initiat demersurile pentru includerea celor doua paduri in Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO anul trecut, iar in luna septembrie, o echipa de specialisti ai Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) si ai Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN) le-a evaluat in teren. Procesul de includere in Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO este in derulare.

Anul trecut, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a inclus alte aproape zece mii de hectare de padure in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine, procesul de identificare a altor suprafete de fond forestier fiind in derulare. Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare fond forestier de stat, inclusiv 22 de parcuri nationale sau naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here