Două noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România. Este vorba despre un bărbat din Maramureș și o femeie din Timișoara, care au venit din Italia, au anunțat responsabilii guvernamentali. ”Cele două persoane au venit din afara zonei unde este impusă carantinarea”, transmite Raed Arafat.

Primul caz – un bărbat de 45 de ani din Maramureș. Acesta este din afara zonei de carantinaj, întors în țară pe 25 februarie. Bărbatul a fost la doctor în Italia, a ajuns cu febră în România, a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, apoi transferat la Cluj.

Al doilea caz – o femeie de 38 de ani din Timișoara. A mers la Bergamo (Italia), pe 25 februarie a prezentat primele simptome. Pe 27 februarie a mers la spital, a fost testată, a mers acasă în izolare. Azi, testul său a fost confirmat pozitiv. Femeia a rămas la centrul din Timișoara, bărbatul a rămas la centrul din Cluj.

Au început anchetele epidemiologice. Vor fi testate toate persoanele cu care au călătorit cei doi noi pacienți.

Miercuri seara, fusese anunţat primul caz de coronavirus în România, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Gorj, care se află internat la Institutul Matei Balş, din Capitală.

Comments

comments