Două femei, un bărbat și un copil de 4 ani din Siria și Irak, depistați în timp ce intenționau să intre fraudulos în România

0
221

În cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate la frontiera de sud-vest, poliţiştii de frontieră din Moraviţa au depistat 4 persoane (2 cetăţeni sirieni şi 2 irakieni) care încercau să intre ilegal, pe jos, din Serbia în România, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 21.09.2016, în jurul orei 21.20, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, a observat în apropierea localităţii Moraviţa, pe câmp, în apropierea frontierei, patru persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate patru persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetățeni sirieni, un minor de 4 ani şi mama acestuia de 28 de
ani şi doi irakieni, un bărbat de 34 ani şi o femeie în vârstă de 33 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia pe jos, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunţate autorităţle sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here