Două din trei expediţii româneşti în Himalaya au în componenţă salvamontişti din formaţia Piteşti. Succes, Teo Vlad şi Marius Gane!

Două din trei expediţii româneşti în Himalaya au în componenţă salvamontişti din formaţia Piteşti. Succes, Teo Vlad şi Marius Gane! Din trei expediţii româneşti în Himalaya anul acesta, Salvamont Argeş – formaţia Piteşti are componenţi în două! Teofil Vlad spre Everest şi Marius Gane spre Dhaulagiri, unde se încearcă o nouă rută.

Primăvara aceasta au loc 3 expediții în Himalaya ce au în componență alpiniști români, având ca obiectiv atingerea unor vârfuri de peste 8.000 de metri.

Echipa Horia Colibășanu – Marius Gane – Peter Hamor este deja la jumătatea drumului către vârful Daulaughiri (8.167m), încercând să deschidă o rută nouă pe coasta nord-vestică a masivului, fără oxigen suplimentar ori aport din partea Sherpa.

Teofil Vlad anunță că, pe Everest, fața sudică, amenajarea taberelor 1 și 2 spre vârf este mai solicitantă decât anticipat și că urmează o perioadă de refacere a forțelor în tabăra de bază.

În privința echipei Justin Ionescu – Gina Bădescu, care încearcă să atingă vârful Lhotse (8.516m), aceasta este în drum spre tabăra de bază.

Succes tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here