Două din trei expediţii româneşti în Himalaya au în componenţă salvamontişti din formaţia Piteşti. Succes, Teo Vlad şi Marius Gane! Din trei expediţii româneşti în Himalaya anul acesta, Salvamont Argeş – formaţia Piteşti are componenţi în două! Teofil Vlad spre Everest şi Marius Gane spre Dhaulagiri, unde se încearcă o nouă rută.

Primăvara aceasta au loc 3 expediții în Himalaya ce au în componență alpiniști români, având ca obiectiv atingerea unor vârfuri de peste 8.000 de metri.

Echipa Horia Colibășanu – Marius Gane – Peter Hamor este deja la jumătatea drumului către vârful Daulaughiri (8.167m), încercând să deschidă o rută nouă pe coasta nord-vestică a masivului, fără oxigen suplimentar ori aport din partea Sherpa.

Teofil Vlad anunță că, pe Everest, fața sudică, amenajarea taberelor 1 și 2 spre vârf este mai solicitantă decât anticipat și că urmează o perioadă de refacere a forțelor în tabăra de bază.

În privința echipei Justin Ionescu – Gina Bădescu, care încearcă să atingă vârful Lhotse (8.516m), aceasta este în drum spre tabăra de bază.

Succes tuturor!

Comments

comments