Raliul Gazelelor, Aïcha des Gazelles, pe numele său original, se desfăşoară deja de 25 de ani în deşertul marocan, fiind singurul rally-raid 100% feminin care promovează o viziune diferită de a celorlalte competiţii auto: doar cu harta şi busola. Viteza nu e  importantă, iar GPS-ul e interzis. În 2015, competiţia se desfăşoară în perioada 20 martie – 4 aprilie, iar România va fi reprezentată de echipajul susţinut, în premieră, de Dacia Renault, format din Teodora Oprea (direcţia Financiară, Cost de Vânzare) şi Emilia Stoicescu (Inginerie).
Filozofia Raliului Gazelelor este foarte simplă dar greu de realizat: nu contează viteza, ci numărul cât mai mic de kilometri parcurşi. „Gazelele” au la dispoziţie o busolă şi două hărţi 1/100 000 & 1/250 000 şi marele talent constă în ingeniozitate şi spirit strategic, în a-şi stabili traseul, ţinând cont de relieful zonei, trecând prin punctele de tranzit obligatorii, astfel încât să parcurgă, între start şi finish, cel mai mic număr de kilometri cu putinţă.
Clasamentul se stabileşte adunându-se kilometri (diferenţa dintre numărul de kilometri înregistrat de computerul de bord al maşinii şi numărul de kilometri în linie dreaptă) şi penalizările (transformate în kilometri) pentru eventualele controale nevalidate. Obiectivul Gazelelor este de a realiza minimum de penalizări.
Pentru a primi dreptul de a reprezenta România – şi Renault România – în competiţia de anul acesta, s-au înscris iniţial 10 echipaje din direcţiile de Fabricaţie, Inginerie, Comercială, funcţii suport şi off-shore. După o primă analiză, trei echipaje au fost alese să meargă la preselecţia oficială, care a avut loc la Paris, în perioada 14-16 noiembrie. Juriul de selecţie, care s-a reunit pe 2 decembrie, a ales unul singur, format din Teodora Oprea şi Emilia Stoicescu.
Emilia (30 de ani) se descrie ca fiind optimistă, dinamică, altruistă. Dansatoare de 19 ani, predă dans şi practică diverse sporturi precum carting, gimnastică sau paintball. Teodora (29 de ani) a ales trei cuvinte pentru a se descrie: perseverentă, dinamică, profesionistă. Face parte dintr-o asociaţie care promovează sportul şi viaţa sănătoasă, participând, în cadrul acesteia, la numeroase maratoane, semimaratoane, curse montane, triatlonuri etc. Cele două au avut de trecut o perioadă încărcată, cu multe pregătiri, traininguri şi trasee dificile şi s-au antrenat de zor alături de echipa clubului Duster 4X4Everyone.
„Şi în acest an, am răspuns cu entuziasm prezent la invitaţia RTR de a participa la formarea Gazelelor pentru Rally, având în vedere experienţa de anul trecut şi feedback-ul fetelor care au participat la selecţia din 2013, în acest an am încercat să dezvoltăm un program mai apropiat de cel de la selecţia din Franţa. Experienţa de a avea o echipă în Maroc la Rally a fost o provocare mare pentru toţi cei implicaţi, dar şi o responsabilitate a Grupului Renault România. Am regăsit în Emilia şi Teodora spiritul de dezvoltare continuă, dar şi două fete cu o mare capacitate de a asimila rapid informaţiile pe care le aplică imediat”, a declarat şeful echipei clubului Duster 4X4Everyone.
Aflată la cea de-a 25-a ediţie, această aventură internaţională şi umană unică reuneşte, din 1990, peste 320 de femei între 18 şi 65 de ani, în plin deşert marocan. Ea promovează într-ajutorarea, solidaritatea şi depăşirea de sine, valori comune şi reţelei Women@Renault, care are ca scop dezvoltarea talentelor feminine în interiorul grupului Renault.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI