FEMEI… POPULARE Cumnata primarului din Bradu, tenismena Ruxandra Dragomir, şi Elenina Nicuţ, fiica fostului primar din Curtea de Argeş, au ajuns şefe peste femeile din noul partid creat de oamenii fideli preşedintelui Traian Băsescu. Partidul Mişcarea Populară, înfiinţat oficial săptămâna trecută, a reuşit două transferuri la vârf, ambele din Argeş.

Fosta mare jucătoare de tenis, piteşteanca Ruxandra Dragomir, cumnata primarului din Bradu, Florin Frătică, a fost numită preşedinte interimar al Organizaţiei de Femei a partidului, iar Elenina Nicuţ, fiica fostului edil de la Curtea de Argeş, Gheorghe Nicuţ, a fost desemnată preşedinte al Organizaţiei de Bucureşti a PMP.
Până de curând preşedintă a Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, una dintre tenismenele de elită ale României, este câştigătoare a nouă turnee la simplu în perioada 1990 – 2001 şi a ocupat locul 15 pe lista celor mai buni jucători de tenis la nivel mondial. Înscrierea sa în Mişcarea Populară, deşi aparent o surpriză, nu este nici pe departe primul contact al Ruxandrei cu politica, ea fiind o simpatizantă declarată a  lui Traian Băsescu, ba, mai mult, marea tenismenă fiind aleasă în 2009, de şeful statului, să facă parte din echipa care l-a însoţit la confruntarea de la TV cu fostul său contracandidat la prezidenţiale, Mircea Geoană. În plus, Ruxandra este cumnata primarului din Bradu, Florin Frătică, unul dintre cei 22 de edili locali şi reprezentanţi de vârf ai PDL Argeş, proaspăt „excluşi” din acest partid, suspectaţi că au fost racolaţi de Băsescu la Ungheni pentru a trece la MP.
O altă argeşeancă, Elenina Nicuţ, nimeni alta decât fiica fostului primar PDL al Curţii de Argeş, Gheorghe Nicuţ, a obţinut şi ea o poziţie la nivel central în noul partid: Comitetul Naţional de Iniţiativă a desemnat-o preşedinte interimar al Organizaţiei Bucureşti a formaţiunii. Elenina Nicuţ a făcut parte, de altfel, dintre fondatorii Mişcării, fiind printre cei 10 care au ieşit cu Traian Băsescu la celebra „cafea” la care s-a pus la cale crearea acesteia. Licenţiată în drept român şi francez, absolvind cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, precum şi cursurile Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene, tânăra este avocat în Bucureşti de peste 13 ani şi nu a mai fost implicată până acum în politică, fiind „un activist al societăţii civile”, aşa cum se autodescrie.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI