Dosar penal și amenzi de la toate instituțiile, la azilul din Pitești! Bătrâni lăsați fără mâncare și îngrijire medicală

Dosar penal deschis după controlul de urgență făcut miercuri la un centru pentru vârstnici! Decizia a fost luată de către reprezentanții Poliției Argeș care au coroborat datele obținute și au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută de articolul 297 Cod Penal, abuz în serviciu.

„Inspectorii DSP au revenit ieri la locație și au fost surprinși să găsească angajații centrului în bucătărie în timp ce pregăteau mâncare: 40 de litri de ciorbă, piure de cartofi care li se servea cu mezeluri, orez cu lapte. Asta, deși, miercuri, reprezentanții centrului au declarat și arătat un contract cu o firmă de catering. Activitatea bucătăriei a fost suspendată” au anunțat  reprezentanții Instituției Prefectului Argeș.

A fost verificat și modul în care li se acordă asistență medicală oamenilor din centru. 22 de beneficiari sunt înscriși la un medic primar geriatrie gerontologie, 4 dintre ei nu au mai fost monitorizați din 2022! Acești oameni au foi de observație din care nu reiese o prescripție medicală.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au identificat și o persoană care lucra la centru, fără forme legale. Amenda aplicată este de 20.000 de lei. O altă sancțiune a fost dată pentru că un lucrător avea trasate sarcini pentru care nu avea pregătire. Valoarea amenzii este de 3.500 lei.

ȘI DSVSA a amendat societatea cu 1.200 lei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.