Scandalul executării silite din dosarul de partaj, de la casa din Bradu, a fostului director al Apă Argeş, Silviu Mihăilescu, s-a lăsat cu plângeri şi dosare penale.

Vinerea trecută, având o decizie care îi dă proprietatea asupra terenului, ca urmare a procesului de partaj, fosta soţie a directorului Silviu Mihăilescu a trimis un executor judecătoresc, respectiv Emilia Mateescu, să pună în executare hotărârea. Aceasta a fost însoţită de actualul soţ al femeii şi, împreună, au luat măsura de a pune lacătul de poarta proprietăţii, fără a ţine însă cont de nişte chestiuni destul de evidente. În primul rând, sentinţa este doar pentru teren, nu şi pentru construcţiile de pe ele, respectiv casa în care Silviu Mihăilescu locuieşte cu fetiţa sa în vârstă de 13 ani. Construcţiile, potrivit unei sentinţe judecătoreşti greu de înţeles, îi revin lui, deşi terenul de sub ele a fost atribuit fostei soţii! Iar executarea silită presupunea doar indisponibilizarea terenului din punct de vedere juridic, nu şi fizic, prin blocarea accesului în curte.

În plus, când a fost făcută executarea, în casă se afla şi fetiţa. Fără a ţine cont de acest lucru, pe poartă au fost puse lacăte şi sigilii, copilul fiind astfel sechestrat în propria casă.

Pentru a nu fi acuzat de violarea sigiliilor, Silviu Mihăilescu a fost nevoit să cheme poliţia şi a putut scoate copilul doar după ce a fost realizat un proces-verbal prin care se constata situaţia de fapt.

Ca urmare, poliţia a deschis dosar de cercetare “in rem” pentru lipsire de libertate, urmând să se lămurească cine anume se face vinovat de faptă, respectiv cine a blocat poarta cu lanţul: executorul judecătoresc sau bărbatul. Potrivit reprezentanţilor Biroului de presă al IJP Argeş, în funcţie de rezultatele verificărilor realizate, se va decide calea de urmat în continuare.

În paralel însă, Silviu Mihăilescu a decis să facă plângere penală la Parchet executorului Mateescu pentru executare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului, a sesizat Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti cerând suspendarea pe durata cercetării, precum şi Ministerul Justiţiei, cerând excluderea ei din profesie.

Comments

comments