Doina Fănică, preşedinte Sanitas Argeş: „La negocierile cu noul ministru al Sănătăţii am cerut corecţia sporurilor şi veniturilor salariale”

Reprezentanţi ai Biroului Operativ al Federaţiei SANITAS din România s-au întâlnit cu echipa condusă de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru a discuta pe baza draftului noului regulament de sporuri pentru Sănătate şi Asistenţă Socială. La respectiva întâlnire a participat şi preşedintele Sindicatului Sanitas Argeş, Doina Fănică.

Potriviti sindicaliştilor, au fost înaintate propuneri care vizează toate categoriile profesionale din cele două domenii, Sănătate şi Asistenţă Socială, precum şi cel din creşe şi cabinetele şcolare.

Discuţiile vor continua în zilele următoare şi vor viza atât regulamentul de sporuri, cât şi corecţiile salariale şi soluţionarea problemei diminuării veniturilor personalului ca urmare a transferului contribuţiilor de la angajator la angajat.

„Există divergenţe pe o parte din propunerile Ministerului Sănătăţii. Noi, conform actului normativ în vigoare, avem sporuri fixe, iar în noul document, sporurile sunt variabile. Am solicitat includerea în regulamentul de sporuri a întregului personal, pentru că în propunere este menţionat doar personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar. În cele două categorii sunt medicii, asistenţii, infirmierele şi îngrijitoarele. Pe o secţie lucrează şi registratorul medical şi, în condiţiile acestea, el nu ar beneficia de spor. La spitalele de monoprofil, dacă nu se include întregul personal, personalul TESA şi administrativ vor avea salarii diminuate cu 50%. Am făcut şi propuneri pentru adăugarea unor sporuri pentru personalul care-şi desfăşoară activitatea în specialităţile chirurgicale care în prezent beneficiază de spor de 15%, iar noi am solicitat spor de 50%, avînd în vedere complexitatea şi riscurile specifice locului de muncă. Există risc de contaminare cu HIV-SIDA, Hepatita C şi TBC. De asemenea, pentru specialităţile medicale am solicitat acelaşi procent de 50%, iar pentru personalul din farmaciile cu circuit închis şi pentru cel din ambulatoriul de specialitate, un spor de 15%. S-a mai propus şi realizarea corecţiilor pe Legea salarizării 153/2017 pentru următoarele categorii de personal: biolog, chimist, psiholog, profesor CFM, farmacist, kinetoterapeut, personal TESA şi administrativ, asistent/infirmier. De exemplu, biologul, chimistul, farmacistul şi psihologul, pe legislaţia anterioară, aveau acelaşi nivel al salariului de bază ca cel al unui medic, dar acum diferenţa este circa 2000 lei. Nu este echitabil şi este discriminatoriu. Am solicitat creştere integrală a salariilor de la 1 martie în Sănătate şi Asistenţă Socială pentru întreg personalul şi soluţionarea problemei diminuărilor salariale ca urmare a transferului contribuţiilor de la angajator la angajat. Pe actuala lege există nemulţumiri, frustrări, dezamăgiri, discriminări şi haos. Colegii din Biroul Operativ au observat că există deschidere spre dialog din partea noului ministru al Sănătăţii şi sperăm să obţinem o formă optimă a regulamentului de sporuri care să fie agreată de membrii de sindicat pe care îi reprezentăm“, ne-a declarat Doina Fănică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here