Doina Banciu, vicepreședinte al AOȘR, a fost omagiată la sediul Academiei și al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București

Luni, 13 noiembrie, la împlinirea a 75 de ani de viață si 50 de ani de cunoaștere și inovație, doamna prof. dr. ing. Doina Banciu, vicepreședinte al AOȘR, a fost omagiată la sediul Academiei și al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București.

Cariera didactică şi ştiinţifică a doamnei profesoare DOINA BANCIU se regăseşte aproape în patru decenii la Universitatea din Bucureşti şi la Institutul Central pentru Conducere şi Informatică din Bucureşti.

Contribuţia domniei sale la dezvoltarea domeniului de informare şi documentare, la informatizarea structurilor info-documentare, inclusiv la promovarea tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor în România este remarcabilă.

Cu ocazia sărbătoririi a fost lansat un volum omagial coordonat de Agnes Erich, președinta Comisiei Naționale a Bibliotecilor si Ion Vaciu, președintele „Digital Transformation”: „50 de ani de cultură digitală” și un produs filatelic, prezentat de Mireille Rădoi director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București realizat cu sprijinul doamnei Cristina Popescu. Popescu, director general Romfilatelia.

Programul sărbătoririi a inclus si un concert susținut de baritonul Alexandru Chiriac, precum și concertul pe versuri de Matei Vișniec, susținut de Silvian Stâncel, directorul Bibliotecii Județene” Lucian Blaga” din Alba Iulia.

Preocuparea permanentă a doamnei prof dr. ing. Doina Banciu rămâne domeniul transformării bibliotecilor în hub-uri de dezvoltare culturală, pentru că rolul bibliotecilor și bibliotecarilor este esențial în societatea actuală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.