Doi dintre răniţii în incendiul de la Clubul Colectiv, internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, au făcut declaraţii emoţionante.

Tinerii nu vor uita niciodată noaptea de 30 octombrie, noaptea de groază în care au văzut „oameni care au murit” în faţa lor. Mai mult, aceştia au povestit cum medicii fac eforturi uriaşe pentru a-i ajuta să se recupereze.

„Încercăm să menţinem această stare de bine şi să trecem mult mai uşor şi mai repede peste toate întrebările pe care le puneţi în fiecare zi. Nu ne interesează aceste lucruri. Oamenii au văzut destulă moarte şi tristeţe la televizor. Ne întrebaţi dacă vom uita vreodată? Asta nu trebuie să se întâmple, pentru că acolo au murit oameni, iar cea mai importantă resursă pe pământ nu este petrolul, ci oamenii. Nu îi vom uita niciodată pe acei rockeri care au fost la concert, oameni deosebiţi. Îi vom comemora în fiecare an printr-un concert. Am văzut că moartea este foarte urată. Viaţa este ca un fir de nisip. O poţi pierde instantaneu. Am încercat să “infectăm” celelalte saloane cu voie bună, să râdem, să cântăm, să ne bucurăm de viaţă. Suntem o familie, ne iubim, râdea glumim, avem dragoste de la oameni pe care nu îi cunoaşteam. Vin oameni pe care nu îi cunoaştem şi ne aduc sacoşe. Sunt oameni buni în România. De asta să ne aducem aminte…”, a spus unul dintre tinerii răniţi.

„Cine spune că sistemul medical românesc nu e bine pus la punct, nu cunoaşte nimic. Suntem copiii dânşilor”

“Vrem să le spunem tuturor care sunt alături de noi, care ne ajută, mulţumim voluntarilor Colectiv, mulţumim echipei de doctori, de asistente, femeile care fac curăţenie de 5 ori pe zi. Ne simţim iubiţi de aceşti oameni. Fiecare trăieşte dreptul lui. Mi-a schimbat optica. Este mult mai plăcut să te bucuri decât să urăşti, e mult mai plăcut să faci un dar decât să iei ceva de la cineva. E mai benefic să râdem decât să plângem. Suntem trataţi extraordinar. Cine spune că sistemul medical românesc nu e bine pus la punct, nu cunoaşte nimic. Suntem copiii dânşilor. Sunt doctori care au stat câte trei zile în gardă să aibă grijă de noi, să arătăm cum suntem acum”, a mai spus băiatul.

„Am văzut oameni care au murit în faţa mea”

“Mă simt… primul cuvânt care îmi vine în minte este excelent. Mă simt foarte bine. Starea mea s-a schimbat foarte mult în bine. Sunt oameni geniali care au grijă şi chiar merită respectul nostru, şi nu numai al nostru celor care dăm de greu, merită aprecierea tuturor. Se vorbeşte mult şi prost. Aşa suntem noi învăţaţi. E păcat pentru că rănim anumite persoane care fac mult bine. Eu am fost foarte norocos pentru că sunt în viaţă. Încercăm să menţinem starea de bine. Am văzut oameni care au murit în faţa mea. Oare crezi că ne e bine dacă ne amintim lucrurile astea”, a spus Alex Plângu, un concurent X Factor, rănit şi el în incendiul de la Colectiv.

Recuperări neașteptate și vești bune vin pentru cei 54 de pacienți aflați în spitalele din Capitală. Ei se deplasează singuri și au început să mănânce. Mai mult, unii dintre ei au fost deja externați și au plecat acasă. Lupta pentru viaţă continuă, însă, pentru cei 18 tineri care sunt în stare foarte gravă, dar și pentru cei transferați în străinătate. Joi dimineaţa, bilanţul tragediei din clubul Colectiv a ajuns însă la numărul 53.

Comments

comments