Doi polițiști din Pitești aflați în timpul liber au prins un hoț care furase o tricicletă pentru copii

755 views

Doi polițiști din Pitești aflați în timpul liber au prins un hoț care furase o tricicletă pentru copii. În ziua de 30 iulie, doi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti, aflaţi în timpul liber, au observat un bărbat care a sustras de pe scara unui bloc din cartierul piteştean Prundu, o tricicletă electrică pentru copii.

Bărbatul, de 36 de ani, din Stolnici, a fost imobilizat până la sosirea colegilor, iar bunul recuperat, în valoare de aproximativ 500 de lei, a fost restituit persoanei vătămate. După efectuarea cercetărilor, persoana vătămată nu a formulat plângere şi s-a împăcat cu făptuitorul.

Pentru a evita să deveniţi victime ale unor asemenea infracţiuni, poliţiştii argeşeni vă recomandă:

Nu lăsaţi neasigurate pe scara blocului obiecte de valoare, cum ar fi biciclete, triciclete, bunuri electronice sau electrocasnice.

Acordaţi o atenţie sporită persoanelor care pătrund în scara blocului, în special dacă nu sunt locatari sau cunoscuţi ai acestora. Verificaţi pretextul sub care aceştia pătrund în scara blocului şi încercaţi să reţineţi cât mai multe detalii despre persoanele cu comportament dubios. (fizionomie, îmbrăcăminte, semne particulare, autovehicul cu care se deplasează).

Montarea de sisteme de control acces şi de sisteme de supraveghere video, ca şi o atitudine vigilentă din partea locatarilor, este o măsură preventivă eficientă şi, în acelaşi timp, de ajutor în identificarea autorilor atunci când asemenea fapte sunt comise.

Comments

comments