Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2012 – 2013, doi bărbați, de 64 de ani, din Bascov, respectiv 46 de ani, din Pitești, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi declarat şi ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziții fictive de bunuri și cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni reale. Prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.

Totodată, bărbatul de 64 de ani nu ar fi înregistrat în documentele financiar-contabile ale societății sale și nu ar fi declarat, la organele fiscale competente, venituri aferente mai multor livrări de animale vii (porci), cauzând un prejudiciu bugetului statului în cuantum de peste 175.000 de lei. În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile deținute de cel în cauză.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, cu propunere de trimitere în judecată. (foto ilustrativ)

Comments

comments