Documentaţia pentru Argeş Mall va fi gata anul acesta, promite Primăria Piteşti. Viceprimarul Piteştiului, Sorin Apostoliceanu, a promis, într-o conferinţă de presă, că până la sfârşitul anului toată procedura referitoare la noul mall din Tudor Vladimirescu, ce ţine de municipalitate şi Consiliul Local Piteşti, va fi gata!

Discuţia a pornit de la faptul că, deşi a trecut o perioadă îndelungată de la declanşarea formalităţilor, până în prezent nu s-a ajuns la niciun rezultat în favoarea investitorilor, din multe cauze ce ţin de autorităţile locale: nu există arhitect-şef care să semneze acte, iar Consiliul Local nu a dat încă undă verde concesionării suprafeţei de teren necesară construirii pasarelei peste calea ferată pe care investitorul vrea să o facă pe banii lui pentru că nu s-a reuşit scoaterea acesteia din registrul spaţiilor verzi.

Pentru cei care nu ştiu istoria noului complex comercial, acesta a început în urmă cu peste 3 ani. Suprafaţa pe care urmează să fie construit Argeş Mall, de către firma de investiţii Prime Kapital, este zona industrială din cartier, ocupată acum de două societăţi comerciale ce poluează masiv. Pentru a asigura accesul din oraş, investitorul a promis că va construi, pe banii lui, circa 10 milioane de euro, o pasarelă auto şi pietonală, care va fi donată apoi municipalităţii. Singura cerinţă este concesionarea unei bucăţi de teren unde ar urma să fie piciorul de susţinere a pasarelei.

Într-adevăr, acum investiţia este blocată nu doar de faptul că nu avem arhitect şef la Piteşti, ci şi pentru că este complicată procedura de concesionare a terenului unde ar trebui să fie piciorul pasarelei. Acolo sunt un loc de joacă şi spaţiu verde şi este complicat să scoatem spaţiul verde din registru. Trebuie decizie a Consiliul Local pentru utilitate publică. Însă, să o scoatem pentru utilitate publică şi să o dăm unui privat, e chestie complicată din punct de vedere juridic. Că ne dă apoi înapoi, nouă, pasarelea, este altceva… Trebuie găsite soluţii, este evident că toţi ne dorim ca acest lucru să se întâmple. Cine nu şi-ar dori să vină un nou investitor? Mai ales că noi ne confruntăm cu destul de multe probleme cu poluarea şi acolo sunt două fabrici care produc şi poluează. Iar ei îşi vor muta astfel producţia în afara oraşului… Procedurile îşi parcurg drumul, e complicat, dar eu vă garantez că anul acesta toată procedura va fi parcursă: se va face şi concesiunea şi licitaţia pentru concesiune şi să sperăm că vor câştiga dânşii şi nu va veni altcineva să le pună piedici artificial. Va fi un plus pentru oraş din absolut toate punctele de vedere: pentru cetăţeni – că vor putea trece peste calea ferată, pentru Primărie – că va primi impozite, pentru mediu – că vor dispărea unităţile poluante şi pentru locurile de muncă! Fabricile ce îşi vor muta sediul în afara oraşului nu vor da oamenii afară, îi vor lua cu ei, iar la mall vor apărea alte locuri. Asta arată că din punct de vedere al investitorilor, al economiei, Piteştiul este atractiv!”, a declarat viceprimarul Apostoliceanu.

Comments

comments