Documentarul istoric „Războiul Regelui” ajunge la Pitești. Duminică, la Cinematograful Bucureşti

0
126

Documentarul istoric „Războiul Regelui” ajunge la Pitești. Duminică, la Cinematograful Bucureşti. În cadrul Turneului Național al celor două filme documentare „Maria – Inima României” și „Războiul Regelui”, producătorul executiv John M. Florescu alături de postul de televiziune HISTORY invită publicul din Pitești la proiecția eveniment „Războiul Regelui” pe data de 9 februarie, duminică, ora 18.00, la Centrul Multifuncțional – Cinema „București”.

„Războiul Regelui”este ultima din marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvaluită de ultimul șef de stat din acele vremuri, rămas în viață – Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Filmul a avut premieră în 2016 la Pro TV și a fost difuzat în 42 de țări, inclusiv pe canalele HISTORY și HISTORY2.

Vizionarea este gratuită publicului iar accesul în sală se face pe baza locurilor rezervate pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau https://eventbook.ro/film/bilete-razboiul-regelui-pitesti.

John Florescu, producator executiv, și Dan Draghicescu, producator asociat, vin la Pitești pentru a prezenta publicului documentarul și pentru a oferi ocazia unei sesiuni de întrebări și răspunsuri tuturor celor interesați de informații din culisele acestei producții.

Evenimentul este realizat cu suportul Primăriei Municipiului Pitești și a Centrului Multifuncțional – Cinema „București”.

Sunt foarte încântat de această ocazie deosebită oferită publicului din Pitești: vizionarea gratuită a documentarului „Războiul Regelui” precum și întâlnirea cu echipa de producție a acestui film special”, a declarat primarul municipiului Pitești, Dl. Cornel Ionică.

Turneul Național al celor două documentare istorice a debutat în toamna lui 2019 și se desfașoară pe parcursul a 6 luni. Încă de la debut, turneul s-a bucurat de un număr impresionant de spectatori. Pentru proiecțiile desfășurate până acum în București, Constanța, Alba Iulia, Timișoara, Sinaia și Sibiu rezervarea locurilor gratuite s-a epuizat într-un timp record de 24-48 h/proiecție.

Este o ocazie pentru piteșteni de a viziona gratuit un documentar istoric impresionant. Povestea deciziei unui Rege care într-un punct critic în al Doilea Război Mondial a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului cu aproape 6 luni. Este o poveste a intrigilor de palat și o poveste a decepțiilor. De la Palatul Buckingham spre București, de la Moscova spre Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr Rege ce a îndrăznit.

Noi, cei de la HISTORY, suntem bucuroși să fim parte din acest proiect cinematografic educațional și să ne adresăm publicului nostru local prin teme de referință cu însemnătate pentru el. Dorința noastră este să ne implicăm în inițiative pe termen lung care ajută oamenii să-și cunoască istoria și eroii,”a declarat Izabella Wiley, Director General A+E Networks Europa Centrală și de Est, grup în al cărui portofoliu se află canalele HISTORY, HISTORY2 și Crime+Investigation.

Realizarea Turneului Național este posibilă cu susținerea HISTORY și a unor sponsori importanți: Banca Transilvania, REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate, Groupama Asigurari, British American Tobacco, Academia Română, Institutul Cultural Român, Enayati Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here