Doctorul Vişinescu la Senat, patronul de la „Radic Star” şi fostul primar din Călineşti, la deputaţi

ALEGERI Săptămâna trecută, PDL Argeş şi-a definitivat, în mare parte, echipa de candidaţi cu care va merge în alegerile parlamentare din 9 decembrie. Pe lângă numele deja consacrate – senatorul Mircea Andrei, Gabriel Bratu, Cătălin Teodorescu sau deputatul Sorin Pandele – democrat – liberalii argeşeni vor intra în luptă şi cu câteva nume surpriză.  Este deja cunoscut că senatorul Mircea Andrei va candida pe colegiul de Senat ce acoperă Piteştiul şi comunele limitrofe. Una dintre surprizele de la Senat este candidatura medicului veterinar Ionel Vişinescu, cel care va merge pe colegiul Mioveni, unde va intra în luptă directă cu senatorul Şerban Valeca de la PSD. La fel de surprinzătoare e şi candidatura la Senat din partea PDL, pe colegiul de Nord, Curtea de Argeş şi Câmpulung, a fostului preşedinte al PNL, deputatul Adrian Miuţescu, care, conform unor surse, a bătut palma cu democrat-liberalii argeşeni. În fine, ultimul, dar nu cel din urmă candidat la Senat din partea PDL, va fi tânărul Narcis Godeanu, care, din câte se pare, va merge pe colegiul din sudul judeţului.

Fostul primar din Călineşti, candidat pe colegiul Topoloveni

În ceea ce priveşte candidaturile pentru Camera Deputaţilor, şi aici au apărut, ca din joben, câteva nume total neaşteptate: Radu Dicu – patronul „Radic Star” şi Nicolae Gavrilescu – fostul primar de la Călineşti. Evident, cei doi vor candida în locurile lor de acţiune. Şeful de la „Radic” se va bate în alegeri pe Colegiul Ştefăneşti cu actualul deputat Radu Vasilică, ce va candida din nou, după toate probabilităţile, iar fostul edil din Călineşti va lupta pentru colegiul Topoloveni, acolo unde ani de zile a făcut legea Filip Georgescu. Deocamdată însă nu se ştie pe cine va arunca în luptă PSD-ul în zonă. Pe Costeşti, a rămas titular de drept actualul deputat Sorin Pandele!  
La fel de surprinzătoare este reapariţia în peisaj a fostului prefect Gogu Davidescu, care, după multe rătăciri prin lume, şi alte tentative de partide, s-a reîntors în sânul familiei portocalii şi va candida la deputaţi pe Câmpulung. Coleg pe zona de nord, dar pe colegiul Curtea de Argeş, îi va fi Gheorghe Alecsei, ce va trebui să lupte puternic ca să treacă de contracandidatul de la PSD, deputatul Mircea Drăghici.
Lucrurile au fost tranşate şi pentru colegiile de deputaţi din Piteşti. Astfel, Gabriel Bratu va candida pe colegiul ce acoperă Centru, Trivale, Moşoaia şi Albota, iar Cătălin Teodorescu, cel mai probabil că va merge pe Colegiul 9: Prundu, Craiovei, Tudor Vladimirescu, Bradu şi Oarja, asta după ce primarul Florin Frătică se pare că a renunţat să mai candideze, din două motive: primul ar fi acela că cei din Bradu nu vor să-şi piardă primarul, iar Frătică a fost „ameninţat” că nu va fi votat de brădeni dacă va dori să-i părăsească. Al doilea dintre motivele care l-au făcut pe primarul din Bradu să dea înapoi ar fi şi proiectele aflate în derulare, care, cu siguranţă, după plecarea în Parlament a lui Frătică nu ar mai fi fost duse la bun sfârşit. Despre posibila sa retragere, primarul din Bradu nu a dorit să comenteze: „Deocamdată nu am luat încă o decizie finală, însă vă asigur că o să mă hotărăsc în scurt timp şi atunci o să anunţ pe toată lumea”, a spus Frătică.
În ceea ce priveşte cel de-al treilea colegiu de pe Piteşti  – Găvana, Bascov şi Băbana, acesta îi va reveni omului de afaceri Cătălin Bulf. Singura necunoscută în ce priveşte candidaţii propuşi de PDL este cine îşi va încerca norocul pe colegiul Mioveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.