DOBRIN, primul film artistic în memoria MAGICIANULUI. Poetul Florian Silișteanu, autorul proiectului, deschide castingul pentru rolul principal

Fără doar și poate există o tendință acută care încearcă să așeze în vitrina cinematografului …nemaivăzutul, nemaiîntâlnitul, supraomul, sau, de ce  nu, ineditul, forma aceea curată despre SPECTACULOS.

Lumea filmului surprinde cotidianul cu fel și fel de proiecte, idei novatoare sau nu, totul într-o viteză dar și într-o atentă atitudine, doar-doar să nu mai fi existat înainte. De cele mai multe ori subiectele împart lumea în felii mai mari și mai mici ale succesului, depinde doar cine e pe tapet, cine scoate limba la celălalt cine supraviețuiește sau și mai simplu… cine poate lăsa în vitrină Oscar-ul. Toată lumea vrea premiu, iar toți premianții vor neapărat să fie recunoscuți imediat, dacă se poate chiar înainte de a concura.

România ultimilor decenii a punctat bine în industria cinematografică, a lăsat urme adânci și a surprins uneori miraculos prin extraordinara sa putere de a discerne, de a toca mărunt răbdarea care duce pe marele alb. Temele au fost dintotdeauna, cum e și firesc, atât de diversificate încât absolut totul a concis până la urmă într-o singură direcție a performanței.

Florian Silișteanu iese de la o vreme din rând și aduce pe marele ecran un nou gen artistic cinematografic.

Primele aplauze le-a primit anul trecut la un festival internațional unde a surprins cu ADAM – povestea unui înger cu cheia la gât – film în care Florian semnează aproape tot ceea ce dă valoare unei astfel de întreprinderi: regie, scenariu și tot așa… Și aduce în film nume sonore: Tudor Gheorghe, Cezara Dafinescu, Bebe Cotimanis , Ileana Flora și alții.

Câteva luni mai târziu Florian Silișteanu, încurajat de performanță, prinde în pelicula unei idei un documentar care s-a numit PREȘEDINTELE și care a fost dedicat în respectul unui om din administrația județului care va rămâne în istorie, filmul neaducând în scenă nimic altceva decât substanța majoră și pură a OMENIEI – subiect greu de abordat, mai ales în zilele noastre.

Mai nou, ORDESSUS FILM anunță casting pentru găsirea unui adolescent care să joace rolul lui… DOBRIN în perioada MARACANA. Vârsta celui care va primi rolul trebuie să fie între 12 și 16 ani. Este primul film artistic care se face în cinstea și memoria celui care a fost supranumit MAGICIANUL.

Poetul Florian Silișteanu: „Până la  DOBRIN nu a existat fotbal! Castingul se va desfășura în mai multe locații din România. Am început deja să primim invitații și sprijin din partea mai multor oficiali care se vor implica în acest proiect. Complexitatea acestui îndrăzneț proiect vine din faptul că acest mare artist, mare suflet, mare jucător, inconfundabil, marele GICU DOBRIN a avut o personalitate extrem de diferită, emoția care îl caracteriza și care avea să dea lumii un geniu conturând o încercare fără precedent. Se preconizează filmări în peste 10 orașe din Romania, dar și în Mexic. Volumul de munca prinde în buchet aproximativ un an de filmări, înregistrări și documentări… Echipa numără deja peste 80 de persoane care acoperă cele mai importante domenii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.