Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, obişnuieşte să posteze zilnic, pe pagina sa de Facebook, mai tot programul său de activitate. Spre exemplu: „Am asistat în seara aceasta la primul meci de handbal din cadrul Campionatului Mondial de Handbal Masculin de Tineret. Partida desfăşurată între echipele de tineret ale României şi Bulgariei s-a încheiat cu scorul de 39 la 20 în favoarea echipei noastre.
Manifestarea sportivă care a debutat în această seară şi se va încheia duminică 11 ianuarie 2015, este organizată şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Argeş”, a scris Tecău în dimineaţa zilei de sâmbătă.

Şi pentru că tot a venit vorba de sâmbătă, iată şi o explicaţie interesantă despre etimologia acestui cuvânt, făcută recent într-o postare de preşedintele CJ pe pagina sa de Facebook:

„Pentru o seară liniştită de sâmbătă mi s-a părut interesant să vă spun câte ceva despre etimologia acestui cuvânt: sâmbătă. Originea sa comportă existenţa mai multor izvoare: unele înscrisuri susţin că în ebraică, la origine, cuvântul ,,sâmbătă,, ar însemna ,,odihnă,, (shabath înseamnă ,,el s-a odihnit,,) şi că din ebraică, trecând prin influenţe greceşti şi latine a ajuns până la noi sub formă cunoscută astăzi. Alte izvoare susţin originea latină a cuvântului care înseamnă ,,ziua zeului Saturn,, (Saturni dies).
Oricare ar fi originea cuvântului, vă doresc o seară de sâmbătă plăcută şi frumoasă!”, a scris Florin Tecău.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI