Ministerul Sănătăţii a anunţat că se vor face analize pe un eşantion de 42 de produse din două categorii de dezinfectanţi: cei pentru suprafeţe şi cei pentru tegumente, deşi iniţial Guvernul anunţase că se vor verifica toate biocidele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului, Laurenţiu Colintineanu, de aceste teste se vor folosi laboratoarele din România să obţină acreditarea.

În plus, un nou ordin al şefului din Sănătate va cere tuturor producătorilor şi furnizorilor de dezinfectanţi să aducă noi avize pentru produsele lor, de la laboratoare acreditate din străinătate. Documentul ar urma să fie semnat de ministru la sfârşitul lunii iunie.

„Se fac testele de către Guvernul României în limita bugetului. 42 de produse. Ca efect indirect vom avea laboratoare acreditate, ca să putem spune apoi că un propus este conform sau nu. Pentru că, legal, fără acreditare nu se poate emite opinia”, a spus Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

El a adăugat că dacă din aceste teste va rezulta că unele produse sunt neconforme, acestea vor fi trimise din nou în străinătate.

Comments

comments