DNA verifică implementarea proiectului de apă şi canalizare în Piteşti şi Ştefăneşti, în anii anii 2011-2013. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Piteşti fac cercetări la Primăria Piteşti, Primăria Ştefăneşti şi Apă Canal 2000 SA în cazul proiectului de extindere a reţelei de apă şi canalizare.

Joi dimineaţă, ei au ajuns la instituţiile în cauză solicitând documente de efectuare a unor lucrări demarate în cadrul unui proiect european. În ce priveşte Piteştiul, se pare că este vorba despre lucrările efectuate pe Calea Câmpulung şi în zona Tancodrom. Potrivit unor surse, anumite porţiuni din reţele au fost extinse şi pe terenuri care nu aparţineau domeniului public ci domeniului privat.

Lucrările au fosr realizate acum aproximativ 10 ani, pe vremea fostului primar, Tudor Pendiuc, solicitările DNA vizându-l atât pe acesta cât şi pe secretarul de atunci al Primăriei, Iosif Cerbureanu.

Primarul în funcţie, Cornel Constantin Ionică, a confirmat descinderile de la Primăria Piteşti: „Au venit şi solicită nişte documente. Este vorba de proiecte care vizează realizarea de reţele de apă şi canalizare. Ne cer documente din anii 2011, 2012, 2013… Au venit, destul de amabil şi amiabil, ne-au solicitat iar noi ne conformăm, le pregătim acum ca să le dăm acele documente”, a conchis acesta. Întrebat dacă cineva din cadrul Primăriei Piteşti a fost dus la audieri, Cornel Constantin Ionică a zis: „ Nu. Nu cred că ne vizează în vreun fel!”

În ce priveşte Ştefăneştiul, Jenica Dumitru, primăriţa oraşului, a lămurit lucrurile printr-un comunicat de presă. „Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează cercetări într-un dosar referitor la extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare în judeţ, proiect la care Oraşul Ştefăneşti a participat în calitate de beneficiar. Este vorba de un dosar deschis de către procurorii anticorupţie în anul 2020 şi vizează modul în care a fost implementat proiectul şi maniera în care s-a derulat investiţia. Percheziţiile vor dura 10 zile, începând de astăzi, şi constau în identificarea şi ridicarea de înscrisuri, precum şi verificarea sistemelor informatice din Compartimentele Contabilitate, Achiziţii-Investiţii, Urbanism şi Registrul Agricol”, se precizează în comunicat.

Comments

comments