DNA: percheziții la CJ Argeș, DGASPC și Primăria Ștefănești. Se suspectează trucarea unor licitații la Protecția Copilului

Procurorii DNA percheziționează 21 de locații între care DGASPC Argeș, Consiliul Județean Argeș și Primăria Ștefănești într-un amplu dosar privind felul în care s-au achiziționat imobile pentru persoane vulnerabile, a anunțat DNA. Potrivit acestora prejudiciul constatat ar fi de 700.000 de euro.

 

Iată şi comunicatul oficial al DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul teritorial Pitești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

În cursul zilei de 07 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare  în 21 locații, situate pe raza județului Argeș, din care trei sunt sedii ale unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.