În urmă cu câteva zile, CNCD SA Piteşti anunţa că vrea să-şi retragă cele 80 de autobuze de pe traseele din oraş pentru a nu majora presupusul prejudiciu adus Primăriei Piteşti, conform dosarului aflat pe masa DNA Bucureşti.

„CNCD SA Piteşti, cu sediul în strada Depozitelor nr. 17, a solicitat Primăriei Municipiului Piteşti, Consiliului Local al Municipiului Piteşti şi DNA Bucureşti aprecieri privind legalitatea şi conformitatea obligaţiilor contractuale menţionate în Contractul de Asociere în Participaţiune nr. 1029/22.02.2008 şi prelungit prin Acordul Formal din 28.02.2014, în vederea continuării executării transportului public local de călători în municipiul Piteşti cu autobuzele CNCD, întrucât, în opinia organelor de cercetare, acest lucru ar conduce la majorarea presupusului prejudiciu. Lipsa unui răspuns se va interpreta ca un acord de retragere a autobuzelor. Director executiv, Simona RĂDUCU”, se arată în comunicatul celor de la CNCD.

În varianta în care CNCD îşi retrăgea autobuzele de pe traseele din Piteşti, transportul local de călători urma să fie asigurat doar de Publitrans, cu câteva zeci de autobuze vechi aflate în parc.

Vineri, 14 noiembrie, procurorii au dispus însă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului, până la concurenţa sumei de 23.488.911 lei, presupusul prejudiciu adus Primăriei Piteşti, în urma asocierii Publitrans – CNCD – Girexim, pe toate bunurile mobile şi imobile aflate în proprietatea primarului Tudor Pendiuc, a oamenilor de afaceri Vişoiu Valentin şi Barbu Florin Şerban.

În cazul lui Constantin Scarlat şi Gheorghe Văsâi a fost pus sechestru pe acţiuni şi părţi sociale deţinute la mai multe firme, până la concurenţa sumei de 23.488.911 lei.

În acelaşi dosar a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului pe 40 de autobuze aflate în proprietatea firmei CNCD, custode al bunurilor fiind desemnată societatea Consiliului Local Piteşti, Publitrans 2000, care le va putea folosi în continuare pentru a asigura transportul public de persoane în municipiu.

Sechestrul a fost dispus pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care ar putea servi la garantarea reparării pagubei produse prin săvârşirea infracţiunilor cercetate în dosar.

Societatea Publitrans 2000, în calitate de custode, va asigura paza şi conservarea bunurilor, precum şi utilizarea acestora în condiţii adecvate.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI