DNA are pe rol un dosar penal cu privire la modalitățile de achiziție a vaccinurilor

0
108

DNA are pe rol un dosar penal cu privire la modalitățile de achiziție a vaccinurilor. Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA a comunicat că, de la declanșarea pandemiei până în prezent, pe rolul instituției a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19.

Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

„Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu     s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001” a mai comunicat DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here