Procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament al lui Victor Ponta, pentru a recupera prejudiciul de 51.321,80 de lei, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul “Turceni – Rovinari”, potrivit DNA.

 

“€Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor – Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei şi i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului.

Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a  infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina inculpatului Ponta Victor – Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei.

Acest prejudiciu constă în obligaţiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Șova și Asociații” reprezentată de Șova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor – Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor – Viorel”. Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor  Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA „・Șova și Asociații”・  înscrisuri falsificate (facturi și rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Șova și Asociații”.

În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA „Șova și Asociații”.

Practic, plăţile  făcute de SCA „Șova și Asociații” către Ponta Victor  Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Șova și Asociații” şi, în consecinţă, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferenţă ce reprezintă prejudiciul menţionat.

Precizăm că, în respectiva cauză, PONTA VICTOR VIOREL este cercetat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor, iar ȘOVA DAN-COMAN este cercetat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată  şi  spălare de bani.”.

Comments

comments