Miercuri, 28 iunie, la ora 11:18, echipamentele telecomandate ale operatorului de distributie au inregistrat un incident pe traseul liniei electrice subterane de medie tensiune 20kV PA CCS-PTS Prefectura care alimenteaza centrul Municipiului Pitesti.

Echipele operative Distributie Oltenia au intervenit prompt pentru izolarea zonei cu deficienta si pentru realizarea manevrelor de realimentare cu energie electrica a zonei. Pana la ora 13:00, toate locurile de consum au fost realimentate la parametri corespunzatori, ulterior, au mai fost inregistrate intreruperi de scurta durata (pana in 3 minute) generate de defecte trecatoare la liniile electrice subterane asociate celei care alimenteaza centrul Municipiului Pitesti.

In ciuda eforturilor depuse, in jurul orei 17:51, a declansat o linie electrica subterana conexa celei de 20kV PA Banat – Rahovei care alimenta la acel moment, dupa redistribuirea consumului, zona centrala a Municipiului Pitesti.

Echipele operative Distributie Oltenia au intervenit prompt realizand manevre pentru izolarea defectului si realimentarea locurilor de consum din zona. Majoritatea au fost realimentate in maximum 5 minute, insa pentru un hotel din centrul Municipiului au fost necesare demersuri suplimentare realizate la un post de transformare amplasat pe un teren privat. Accesul a fost permis dupa aproximativ 40 de minute, iar ulterior toate locurile de consum au fost realimentate.

Din analiza preliminara, cauzele incidentelor au fost reprezentate de defecte trecatoare la linia electrica subterana 20 kV PTS Muntenia – PTCZ Republicii.

Echipele operatorului Distributie Oltenia au continuat sa faca verificari, chiar si dupa realimentarea locurilor de consum, astfel incat astfel de incidente sa poata fi evitate.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI