Dirijorul Iulian Rusu revine la Filarmonica Pitești

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 24 martie, de la ora 19.00, la un nou concert simfonic.

De la ora 19.00, în Sala Simfonia, artiștii piteșteni, dirijorul Iulian Rusu și solista serii, clarinetista Ioana Tomescu vor interpreta Concertul pentru clarinet și orchestră în La major de W. A. Mozart. Publicul va audia și Jacques Ibert – Hommage à Mozart și Suita nr. 4 pentru orchestră Mozartiana de P. I. Ceaikovski.

Iulian Rusu a început studiile muzicale la nouă ani, când a ales clarinetul ca instrument principal. A absolvit toate formele de învățământ fiind, la momentul actual, doctor în muzică (dirijat de orchestră). De la dirijorul japonez Daisuke Soga ia, în anul 1994, primele lecţii de dirijat‚ perfecţionîndu-se, ulterior, cu Dumitru Goia, Jorma Panula, Octav Calleya și cu Sergiu Comissiona. S-a aflat la pupitrul orchestrelor filarmonicilor din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureş, Timișoara. A efectuat turnee, în calitate de solist sau dirijor, în România, Bulgaria, Germania, Israel, Italia, Chișinău, Cipru, Coreea de Sud, Kuweit, Spania, Suedia, S.U.A. şi Ungaria. Dirijor permanent al Filarmonicii Brașov, predă cursuri de clarinet şi orchestră de suflători la universități de prestigiu din țară. A mai dirijat orchestra Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Elevă în clasa a XI -a la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, Ioana Tomescu a ales, la vârsta de 10 ani, să studieze clarinetul. De atunci, obținut numeroase premii la concursurile de interpretare instrumentală din țară și din străinătate. A fost selecționată în orchestrele Young Concertgebouw (formată din tineri muzicieni între 15 și 18 ani din toată Europa), Orchestra Junior (cea mai tânără dintre orchestrele naționale de tineret) și Orchestra Sinfonietta (orchestra națională, alcătuită din tineri muzicieni cu vârste între 16 si 18 ani). A cântat, ca solistă, cu Filarmonica Pitești, Filarmonica Râmnicu-Vâlcea și Orchestra Inginerilor „Petru Ghenghea”. A susținut recitaluri la Palatul Șuțu, pe scena Pieței Festivalului „Enescu”, la Institutul Maghiar din București și la colegiul unde studiază.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.