Directorul OMS cere amânarea celei de-a treia doze de vaccin: ”Nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze”

0
30

Directorul OMS cere amânarea celei de-a treia doze de vaccin: ”Nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze”. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a cerut o amânare de două luni a administrării dozelor de rapel anti-COVID, la doar câteva zile după ce mai multe țări, inclusiv SUA, au confirmat că intenționează să ofere o a treia doză de vaccin.

Directorul OMS a declarat, în timpul unei conferințe de presă, că este „dezamăgit” de faptul că țările au încercat să îşi vaccineze întreaga populație în detrimentul persoanelor vulnerabile din alte ţări şi a pus sub semnul întrebării eficacitatea dozelor de rapel.

„Există o dezbatere şi nu există un consens cu privire la eficiența unei a treia doze”, a spus Tedros.

Acesta este de părere că țările care controlează mijloacele de producere a vaccinurilor – în special ţările G20 – ar trebui să facă mai mult pentru a se asigura că vaccinurile sunt accesibile în întreaga lume.

Din cele 4,8 miliarde de doze administrate la nivel global, 75% au fost administrate în 12 țări, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here