podLa nici patru ani de la inaugurarea sa, în iunie 2010, podul nou de la Căteasca, de pe urma căruia fostul preşedinte al CJ, Constantin Nicolescu, s-a ales cu dosar penal, dă iar de furcă autorităţilor judeţului. Mai precis, este vorba despre faptul că la viiturile şi inundaţiile de acum două săptămâni, apa a venit cu mare putere şi a spălat pământul la unul dintre pilonii de susţinere, iar din podul vechi s-a desprins o bucată destul de mare, care riscă să afecteze construcţia nouă! Cea care au sesizat autorităţile a fost firma „Zeus”, societatea ce a construit podul, aceasta trimiţând adrese oficiale către ISU şi Consiliul Judeţean, prin care sesizează pericolul. Însă, autorităţile nu prea ştiu nici ele ce şi cum au de făcut!
Potrivit colonelului Ion Popa, inspector şef ISU Argeş, s-ar fi constituit o comisie care să analizeze situaţia şi să decidă calea de urmat, însă Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea ar trebui să dea soluţia. „Am primit notificarea constructorilor, dar nu e cazul de îngrijorare! Nu a trebuit să oprim circulaţia, nu s-a întâmplat nimic. Apa a venit cu putere şi a dislocat pământul de la piciorul unuia dintre piloni. O comisie va găsi o soluţie tehnică, dar cei de la Ape vor avea ultimul cuvânt!", ne-a declarat colonelul Popa.

„Să zică merci, că, dacă dădeam drumul la tot, peste 1.150 de metri cubi pe secundă, îi zburam cu pod cu tot!“

Numai că directorul de la Ape, Dumitru Ciobanu, susţine că instituţia sa nu are nimic de-a face cu situaţia de la Căteasca şi e de responsabilitatea proprietarului podului, Consiliul Judeţean, să se ocupe de siguranţa lui. Mai mult decât atât, după cum ne-a declarat directorul Ciobanu, cei de la judeţ ar trebui să le mulţumească celor de la Ape, care au limitat debitul pe Argeş în zona Căteasca, pentru a proteja podul, iar, din cauza asta, au avut de suferit locuitorii de la Mărăcineni, cărora li s-au inundat, în mod intenţionat, culturile.
„Am primit şi noi scrisorica de înştiinţare, dar nu văd ce am putea face! Ce se întâmplă acolo, pe 100 metri în amonte şi 50 în aval e responsabilitatea lor, a celor de la CJ! Acolo e vorba de un tablier de la vechiul pod care s-a prăbuşit şi riscă să-l afecteze pe ăsta nou! Oricum, când au construit podul, trebuiau să îşi ia măsuri de precauţie. Nu se construieşte aşa, oricum! Să zică merci că am reuşit să limităm debitul în zonă la viitura de data trecută, că, dacă dădeam drumul la tot, peste 1.150 de metri cubi pe secundă, îi zburam cu pod cu tot! Pentru prima dată în istorie, de când a fost construit, am închis barajul de la Mărăcineni. Aşa, am ţinut apa acolo şi am inundat culturile din zona comunei, ce să mai facem?! Deci, ca să apărăm podul de la Căteasca, să nu-l ia apa, am inundat culturile din Mărăcineni. Iar acum trebuie să se pregătească, fiindcă vom avea, de marţi încolo, iar o ameninţare de viitură!“, ne-a spus Dumitru Ciobanu.      

Comments

comments

DISTRIBUIȚI