Directorul ANM: ”Codul portocaliu de caniculă va fi extins!”

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, avertizarea cod portocaliu de caniculă va fi extinsă, iar temperaturile, în cea mai mare parte a țării, vor atinge 40 de grade la umbră.

”În această dimineață am actualizat și va fi emisă, la ora 10:00, o avertizare meteorologică pentru următorul de interval, având în vedere faptul că astăzi și mâine rămânem pe avertizare cod portocaliu pentru partea de vest, nord-vest, sud-vest a țării, respectiv Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și vestul Maramureșului.

Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice. Vorbim de temperaturi între 38…40 de grade și minime care nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat.

Avertizarea Cod portocaliu va fi extinsă

În al doilea rând, pentru ziua de duminică, extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a țării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a țării maximele vor fi cuprinse între 38…40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, minimele nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi unul în continuare accentuat, cu pragul de temperatură umezeală peste 80 de unități.

Vorbim și de avertizare meteorologică de cod galben, care este valabilă astăzi și mâine și va rămâne valabilă în cea mai mare parte a țării, pentru că și în aceste zone valorile de temperaturi vor fi cuprinse între 35…37 de grade, iar pentru ziua de duminică și luni vorbim de asemenea tot de o avertizare meteorologică cod galben, pentru că în regiunile sudice și sud-estice temperaturile rămân în același ecart de 35…37 de grade”, a declarat Elena Mateescu la Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.