Directorii de școli și licee nu mai pot deține funcții politice

Camera Deputaților a adoptat tacit proiectul prin care directorul și directorul adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar nu pot deține, pe perioada exercitării mandatului, funcții de conducere în cadrul unui partid politic. Proiectul de lege propune modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 şi prevede că „directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot deţine, pe perioada exercitării mandatului, funcţii de conducere în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”.

Proiectul a primit un raport de respingere de la comisia de specialitate, însă nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi respins în şedinţa Camerei Deputaţilor din 15 octombrie. Termenul pentru dezbatere şi vot final, stabilit la data de 18 octombrie, a fost depăşit, iar iniţiativa legislativă a fost adoptată tacit.

Potrivit inițiatorilor, proiectul urmărește „depolitizarea funcţiilor de conducere de la nivelul unităţilor şcolare, care va genera o serie de beneficii”.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut şi votat şi de Senat, care este Cameră decizională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here