Directorii de școli și de grădinițe nu mai trebuie să obțină autorizație ISU. Obligația va reveni primarilor

0
165

Directorii de școli și de grădinițe nu mai trebuie să obțină autorizație ISU. Obligația va reveni primarilor. Autorizația ISU de securitate la incendiu a fost eliminată din obligația directorilor pentru acreditarea școlilor și grădinițelor de stat, potrivit unei decizii adoptate joi, 4 aprilie, de Guvernul României. Obligația va reveni, în viitor, autorităților locale care vor suporta și costurile necesare obținerii documentelor pentru conformitate ISU.

Conform documentului care a stat la baza votării Ordonanței de Urgență, responsabilitatea obținerii avizului ISU de către unitățile de învățământ din domeniul public va trece acum la primărie. ”Evaluarea externă în vederea autorizării sau acreditării, după caz, nu este condiționată de prezentarea de către directorul unității de învățământ de stat a autorizației de asigurare la incendiu. Autoritățile administrației publice locale, în calitate de proprietari ai imobilelor în care funcționează unitățile de învățământ preuniversitar au responsabilitatea și obligația de a asigura obținerea avizului sau autorizației de securitate la incendiu, după caz”, se precizează în document.

Modificările aduse de Ordonanța de Urgență fac referire strictă doar la unitățile școlare de stat, nu și la cele din sistemul privat.

Reamintim că în Argeș, din cele 533 de clădiri care aparțin unor unități de învățământ, 218 nu au autorizație de securitate la incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here