Direcţia Silvică Argeş scoate şi anul acesta la vânzare pomi de Crăciun, brazi şi molizi, la preţuri începând de la 12 lei.

Preţurile pentru comercializarea către populaţie au fost aprobate la nivel naţional, în Consiliul de Administraţie al Romsilva, şi se referă atât la vânzarea directă, cât şi prin intermediul societăţilor comerciale. Cei mai scumpi vor fi brazii, iar preţul este stabilit în funcţie de înălţime: 0,70 –・1,30 m – 20 de lei, 1,31- 2,00 m –・25 lei şi 2,01 –・3,00 –  30 lei. Molizii vor costa, pentru aceleaşi dimensiuni, 10,15, respectiv 20 de lei. De remarcat, preţurile sunt aceleaşi cu cele din 2013 şi 2014.
La acestea se va adăuga însă şi TVA-ul, de 24%dar şi o taxă modică de 2-3 lei pe brăduţ, reprezentând costuri de recoltare şi transport.
În cazul comercializării prin societăţi comerciale, preţurile respective vor fi considerate minimale.
Pomii de Crăciun pot fi cumpăraţi de la Ocoalele Silvice din Aninoasa, Câmpulung, Curtea de Argeş, Domneşti, Muşăteşti, Şuici şi Vidraru.
 Pomii de Crăciun mai mari de 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale, în urma solicitării clienţilor interesaţi, iar preţul de vânzare se aprobă pentru fiecare în parte, pornind de la 20 lei pe metru liniar, de către comitetul director al Direcţiei Silvice Argeş.

Comments

comments