Capturată de pe străzile Piteştiului de către Serviciul Public al Primăriei şi preluată ulterior de adăpostul privat, unde aştepta de doi ani, fără speranţă, o familie unde să-şi petreacă ultimii ani de viaţă, o căţeluşă bătrână avea să aibă surpriza vieţii ei.

Prinţesa Maja von Hohenzollern a ales-o pentru a-i oferi o viaţă frumoasă alături de ceilalţi companioni, de asemenea adoptaţi. “Am adoptat-o tocmai pentru că fiind bătrână nu avea şanse pentru adopţie urmând probabil să moară în adăpost. Am dorit ca ea să cunoască dragostea şi să aibă casa ei cel puţin în ultima parte a vieţii. Pentru prima oară în viaţă a avut un nume. Am numit-o Mathilda şi acum trăieşte fericită” a spus Alteţa Sa.

Personalitate publică marcantă în multe ţări, ambasadorul inclusiv al organizaţiei pentru copii în dificultate şi drepturile omului, distinsă cu numeroase premii internaţionale pentru angajamentul său la nivel global, prinţesa Maja de Hohenzollern este şi unul dintre cei mai cunoscuţi activişti din lume care militează pentru drepturile şi bunăstarea animalelor. Alteţa Sa a fost de câteva ori în România pentru a susţine cauza animalelor străzii.

Este susţinător al proiectului educaţional de relaţionare om-animal, EDUXANIMA, la lansarea căruia a participat personal, alături de implementatorii acestui proiect, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA), Consiliul Judeţean Argeş, Inspectoratul Şcolar General Argeş, Lexford Castel şi de susţinătorii proiectului, maestrul Gheorghe Zamfir, organizaţia internaţională PETA şi Federaţia Germană pentru Protecţia Animalelor.

Comments

comments