Din penitenciar, pe scenă. 4 deţinuţi de la Mioveni vor fi actori la Festivalul Naţional de Improvizaţie

317 views

În data de 9 noiembrie 2018, 4 persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Mioveni vor participa, în calitate de actori, la activitățile organizate cu ocazia desfășurării Festivalului național de improvizație. Persoanele private de libertate implicate în aceste activități își execută pedeapsa privativă de libertate în regimul închis.

!MPRO –€ Festivalul Naţional de Improvizaţie organizat de Asociația Tam- Tam a ajuns la cea de-a șasea ediție, ce aduce în fața publicului cele mai bune spectacole de teatru de improvizaţie ale momentului și va avea loc la Teatrul Național București, sala Media.

Spectacolele din festival sunt împărțite în 5 secțiuni. În secțiunea Debut, vor fi 5 trupe care se vor aventura pentru prima dată pe scena !MPRO, printre care o trupă de tineri liceeni și o trupă rezultată în urma proiectului Beyond Bars – improvizație în penitenciare.

Ediția a şasea aduce patru traineri de top de peste ocean: Mick Napier (SUA), autor al cărții „Improvizat. Scena văzută dinăuntru” și co-fondator al The Annoyance Chicago, Jennifer Estlin (SUA), actriță și manager al The Annoyance Chicago, Kevin Mullaney (SUA), coordonator al programului de training de la Upright Citizens Brigade New York, și Lee White (Canada), membru al celebrului duo Crumbs.

Activitatea vizează sensibilizarea laturii creative a persoanelor private de libertate şi dezvoltarea unui mediu propice pentru o viaţă echilibrată, descoperirea unor repere reale care să diminueze efectele nocive asupra personalităţii datorită stării de detenţie.

Comments

comments