Potrivit noilor legi ale Siguranței adoptate de guvernul italian infractorii și cei care lucrează la negru vor fi verificați și expulzați.

Astfel, Guvernul a adoptat un set de măsuri care sunt incluse în Legea Siguranței Naționale. Potrivit acestei legi promulgate de Guvernul italian condus de Matteo Renzi, orice infractor român cu antecedente penale și orice persoană care lucrează fără forme legale va intra într-un program național de verificare și expulzare. 

Consulul general al României, Tiberiu Dinu a anunțat într-o conferință de presă că românii ar trebui să fie conectați la aceste prevederi și să se teamă, deoarece legile siguranței sunt foarte dure și interpretabile în sens foarte larg. Consulul român a mai precizat, că începând din luna octombrie se va trece în prima fază la expulzarea tuturor românilor cu antecendente penale aflați pe teritoriul Italiei.

Imediat după aceasta, se vor face verificări severe în cazul tuturor rezidenților străini pentru a se afla statutul fiecăruia. În mod inevitabil Italia va trece la verificarea statului fiecărui angajat de pe teritoriul ei. Tiberiu Dinu a mai precizat că în momentul de față există 2.780 de deținuți români în toată Italia. 

Comments

comments